Vision

Optimizati calitatea, maximizati productivitatea si minimizati pierderile prin inspectia calitatii si identificarea codurilor cu sistemele vision (sisteme bazate pe procesarea imaginilor).

01

INSPECTIA CALITATII CU SISTEME VISION

Inspectia defectelor

Un sistem de vision automat pentru inspectie detecteaza defecte, contaminanti, defecte functionale si alte nereguli la produsele fabricate. 

Majoritatea sistemelor de vision automat au programe software care efectuează diferite tipuri de inspectii si va permit sa realizati mai multe inspectii din imaginile capturate.

Inspectia ansamblului

Sistemele de vision automate pot inspecta, de asemenea, produsele pentru a fi complete din punct de vedere al componentei, cum ar fi asigurarea unei potriviri intre produs si ambalaj, verificarea sigiliilor, capacelor si inelelor de siguranta de pe sticle, etc.

Aplicatii: verificarea pe linie a componentelor inainte si dupa asamblare in automotive, etc.

Inspectia calitatii prin masurare dimensiuni

Inspectia calitatii produselor prin masurarea distantei dintre 2 sau mai multe puncte sau locatii geometrice de pe un obiect si se determina astfel daca aceste masuratori indeplinesc specificatiile.

Deoarece multe sisteme de vision automat pot masura caracteristicile obiectelor pana la 0,0254 milimetri, acestea se adreseaza unui numar mare de aplicatii .

Inspectia calitatii codificarilor si marcajelor

Verificarea prezentei si integritatii etichetelor si marcajelor precum si calitatea acestora. Codurile aplicate incorect, ilizibile pot genera pierderi de timp prin oprirea liniilor de productie pentru reaplicare coduri, reimprimari costistoare, produse irosite sau chiar retururi ale produselor.

02

IDENTIFICARE CU VISION

Identificare

Un sistem de vision automat pentru identificarea si recunoasterea pieselor citeste codurile de bare (1D), codurile Data Matrix (2D), marcajele directe de pe piese (DPM) si caracterele tiparite pe piese, etichete si pachete. 

Un sistem de recunoastere optica a caracterelor (OCR) citeste caractere alfanumerice fara cunostinte prealabile, in timp ce un sistem de verificare a caracterelor optice (OCV) confirma prezenta unui sir de caractere. 

In plus, sistemele de vision automate pot identifica piesele prin localizarea unui model unic sau prin identificarea articolelor in functie de culoare, forma sau dimensiune.

Verificare de coduri de bare

Verificarea codurilor de bare este procesul de notare a calitatii codurilor 1D, 2D si a marcajului direct pe piese (DPM). Un numar din ce in ce mai mare de industrii solicita verificarea codurilor de bare. Verificatoarele de coduri de bare ofera indrumari pentru a crea coduri care indeplinesc standardele minime de calitate. 

Verificatoarele de coduri de bare Cognex utilizeaza optica de inalta calitate, algoritmi avansati si software simplu pentru a demonstra conformitatea cu standardele din industrie.

03

GHIDARE ROBOTI CU VISION

Ghidare roboti

Ghidarea poate fi utilizata pentru a raporta locatia si orientarea unei piese in spatiul 2D sau 3D catre un robot sau un controler al echipamentului, permitand robotului sa localizeze piesa sau echipamentului sa alinieze piesa. Ghidarea vision va ofera o viteza si o precizie mult mai mari decat pozitionarea manuala in aplicatii precum aranjarea pe sau de pe paleti, ambalarea de pe o banda transportoare, gasirea si alinierea pieselor pentru asamblare cu alte componente, plasarea pieselor pe un raft de lucru sau scoaterea pieselor din cosuri.

04

LUMINI PENTRU SISTEMELE VISION

Lumini pentru vision

Selectarea și configurarea iluminatului joaca un rol critic în succesul unei aplicații de vision automată. Sisteme de viziune mizeaza pe tipuri specifice de iluminare pentru a optimiza contrastul sau pentru a evidentia o caracteristica specifica de interes. Dezvoltarea unui sistem de iluminat eficient poate fi o sarcina dificila, necesitand testarea mai multor tipuri de lumini si camere.

NE PLAC PROVOCARILE

Indiferent daca vorbim despre automatizarea unor procese de baza sau aveti nevoie de ceva complet personalizat, va punem la dispozitie solutii pentru provocari de orice fel.

Completati formularul de mai jos cu cerintele dumneavoastra si va vom contacta sa discutam solutia potrivita.

Puteti folosi si datele de contact de mai jos