Alegerea corecta a imprimantei de etichete pentru coduri de bare si a scannerului sunt esentiale pentru eficienta si succesul operatiunilor de etichetare si identificare in orice afacere.
Cum puteti alege imprimanta potrivita afacerii dumnevoastra?
In functie de MODUL DE IMPRIMARE:
- Direct termic – Avantajul celor direct termice este ca imprimantele necesita putina intretinere. Fara toner, ribon sau cartuse de inlocuit, acestea sunt dispozitive plug-and-play. Dezavantajul este ca etichetele create astfel sunt sensibile la caldura si imprimarea poate sa nu reziste foarte mult in timp.
- Transfer termic – imprimantele cu transfer termic pot imprima pe o gama larga de substrate, sunt mai versatile decat imprimantele direct termice. Transferul termic creeaza, de asemenea, o imprimare mai durabila, capabila sa reziste la temperaturi extreme, substante chimice si alti factori de mediu provocatori/dificili.
REZOLUTIA IMPRIMARII (PRINTING RESOLUTION) – rezolutia este masurata in DPI (Dots Per Inch), iar majoritatea imprimantelor de coduri de bare au rezolutia de 200, 300 si 600 DPI. Cu cat DPI-ul este mai mare, cu atat imaginea codului de bare va fi de calitate mai buna.
Daca imprimati coduri de bare foarte mici, un DPI mai mare va fi mai bun. Daca nu imprimati coduri de bare mici, detaliate si dense puteti crea coduri de bare care pot fi scanate si lizibile si la 200 DPI.
VITEZA SI VOLUMUL DE IMPRIMARE – conteaza atunci cand luati in considerare o imprimanta de coduri de bare. Poate imprimanta sa suporte un volum mare? Cat timp va dura sa imprimati un anumit numar de etichete?
INTERFATA DE COMUNICARE – majoritatea imprimantelor de coduri de bare vin cu Bluetooth, USB, Ethernet si wireless. Este important sa stiti din timp ce fel de conexiuni veti folosi cel mai des. Pe termen lung, un dispozitiv cu care nu va puteti conecta in modul dorit nu este o solutie buna pentru afacerea dvs.
OPTIUNI (Cutter, label peel, rewinder): o optiune de taiere pentru a separa etichetele este importanta. Nu veti dori sa petreceti ore întregi taind manual etichete cu foarfeca. O alta modalitate excelenta de a economisi timp si munca manuala inutila este de a avea un dispozitiv de dezlipire a etichetelor. Luati in considerare si un rewinder: acest dispozitiv va permite sa rulati etichetele tiparite pe o rola noua. Acest lucru va va scuti de rularea manuala a rolelor de etichete.
*Respectarea normelor și standardelor: În anumite industrii, cum ar fi cea farmaceutica sau alimentară, exista reglementări stricte privind etichetarea și trasabilitatea produselor. Echipamentele potrivite va vor ajuta sa va conformati acestor standarde, evitand sancțiuni și asigurând siguranța produselor dvs.
Alegerea corecta a scanerelor de coduri de bare
Scanerele de coduri de bare vin intr-o mare varietate de caracteristici, acestea facand de multe ori dificila alegerea corecta a produsului dorit.
Alegerea corecta a scannerului de coduri de bare este esentiala pentru a asigura eficienta si acuratetea in gestionarea stocurilor și procesarea comenzilor. Un scanner de calitate reduce erorile și imbunatateste productivitatea, contribuind astfel la cresterea satisfactiei clientilor.
Nevoi de baza:
- Abilitatea de a scana corect codurile de bare la prima incercare
- Scanerul ar trebui să citească etichetele de la distanță sau de aproape, in functie de aplicatie.
Iata alte cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un scaner de coduri de bare.
Tehnologia de citire:
• Laser – scanerele 1D sunt concepute pentru a citi coduri de bare simple. Folosesc un laser pentru a citi codul de bare si sunt de obicei mai putin costisitoare.
• Imager – scanerele 2D folosesc un cititor bazat pe camera pentru a captura imaginea codului de bare. Ele pot citi atat coduri de bare 1D, cat si 2D, inclusiv coduri QR, coduri matrice si multe altele. Scanerele 2D pot citi codurile de bare deteriorate sau usor uzate mai bine decat scanerele 1D
Alte caracteristici:
Rezistenta si durabilitate – spre deosebire de cele care se gasesc de obicei in comert, scanerele industriale ofera si un design robust, adaptat pentru cele mai dure si solicitante medii. Scanerele robuste au o durată de viață mai lungă, contribuind la o utilizare eficientă a resurselor financiare. Un scaner de calitate necesită mai puțină întreținere și reparații, ceea ce reduce costurile pe termen lung.
Portabilitate – ganditi-va la dimensiunea locului in care vor fi folosite. Cel mai probabil veti avea nevoie de o solutie complet wireless si portabila.
Conectivitate – cu fir sau Bluetooth. Cele cu BT se pot conecta la reteaua dumneavoastra wireless si pot transmite date catre un sistem de tip WMS, baza de date sau alta aplicatie.
Conditii de operare – in timp ce ratingul IP defineste durabilitatea, scanerele au si alte specificatii de utilizare ideale cum ar fi temperatura mediului in care opereaza. Acest lucru trebuie luat in considerare daca se va lucra la temperaturi mai scazute decat cele normale.
În funcție de mediul de lucru, scanerele de coduri de bare trebuie să fie rezistente la praf, apa, temperaturi extreme sau socuri mecanice. Alegerea unui scanner robust este esentiala pentru afacerile din sectoare precum producția, logistica sau retailul, unde condițiile de lucru pot fi dificile.
Alegerea imprimantei de etichete de coduri de bare si a scannerelor potrivite este cruciala pentru optimizarea operatiunilor, cresterea productivitatii si asigurarea conformitatii cu reglementările. Investitia in echipamente de calitate nu doar ca imbunatateste eficienta si reduce costurile, dar și contribuie semnificativ la satisfactia si loialitatea clientilor.
Contactati-ne la office@trieurodata.ro si impreuna vom alege cea mai buna solutie pentru afacerea dumneavoastra de la producatori cu renume in domeniu: Zebra, Honeywell, Datalogic, Cognex, Toshiba, etc.